overview
2014-10-15

Bay Area Green Tours

Ik ben op zoek naar vrijwilligerswerk dat mij wat meer op weg helpt mijn computerskills te improven. Al die events meehelpen is leuk, maar het blijft bij veel sjouwen en blij kijken voor de deelnemers aan het festival. Je leert er een beetje hoe je dingen niet moet organiseren en hoe je vooral wel met je vrijwilligers om moet gaan, maar qua computerskills helpt het mij niet verder. Gelukkig heeft de website www.volunteermatch.org ook andere ads voor vrijwilligerswerk. Waaronder een advertentie van de Bay Area Green Tours waarin ze vragen om hulp van iemand met basic computerskills. Ze hebben al iemand die voor hun de website regelt, maar die heeft geen tijd om iedere keer als iemand wat wil printen bij te springen. Ik heb zeker tijd over, dus ik reageer.

Ze reageren zeer snel en de volgende dag heb ik een interview om te bekijken wat ik voor hun kan betekenen. Yes! Het interview gaat wat vreemd. Ik praat eerst met een andere stagiaire die daar net weer is begonnen. Ik dacht dat ik haar naam niet helemaal goed had verstaan, want op dat moment denk ik dat ze Nausea heet. Anderen blijven haar echter wel zo noemen. (Later zie ik haar naam ergens geschreven en het blijkt dat ze Nazia heet. Amerikanen ook!) Dus ietwat flatfooted ga ik het gesprek aan met de director, genaamd Marissa. Die vraagt mij wat ik wil doen voor de organisatie. Ik had hun website van te voren goed doorgelezen. Bay Area Green Tours is een non-profit organisatie die zich focust op milieu-educatie door middel van tours. Er worden veel tours georganiseerd voor scholen en groepen particulieren. Ik wist wat ze wilden horen.

vrek

Ik dus een spiel afdraaien over het milieu en hoe belangrijk dat is en meer van dat soort onzin. Ook hier ben ik een beetje flatfooded, want hoezo de vraag wat ik wil doen voor de organisatie? Dat stond toch duidelijk in de advertentie? Je weet wel, jullie vroegen om iemand met basic computerskills. Maar goed, mijn spiel maakt geen indruk. Ik heb ook geen achtergrond in wat voor milieuzaken dan ook. De rest van de medewerkers hebben allemaal een environment study gedaan of zijn hierin al jaren werkzaam. Gelukkig is Marissa vrij expressief qua gelaatsuitdrukkingen en is het makkelijk te zien dat ik geen indruk maak. Tijd om van tactiek te switchen.

Ik begin over dat de eerste reden waarom ik op de advertentie had gereageerd was dat ze vroegen om iemand met basic computerskills. Nog geen 3 minuten later ben ik aangenomen. En mag ik ook maar gelijk de website onderhouden en oh ja, terwijl ik toch bezig ben, ze wilden ook graag dat ik nog een managementsysteem uitrol en als het even kan, hadden ze ook graag een upgrade voor hun informatiedeelsysteem (dat gaat nu via google docs). Het gaf niet dat ik überhaupt geen ervaring had met Wordpress, hun nieuwe managementsysteem niet kende of niet zoveel ervaring had met google docs. Zolang ik het maar wilde doen.

Ik ben blij dat ik ben aangenomen, maar ik blijf het een vreemd gesprek vinden.


overview