overview
2014-09-30

Euhm

Iedereen die mij heeft gezien in Europe weet dat ik een nieuw kapsel had met her en der roze erin. Mooi kapsel, stond goed maar is wel high maintenance. Zo onder andere dat ik het met enige regelmaat moet laten bijknippen. Dus ik hier in Berkeley naar de kapper. The Edge is om de hoek en heeft niet al te slechte reviews. Eenmaal aangekomen blijkt The Edge voornamelijk Aziatische kapsters te hebben. Hun boeken waar je een kapsel uit kan kiezen bevatten ook allemaal Aziatische fotomodellen. De dames in die boeken hebben de meest saaie meisjesachtige kapsels ever. Echt in de trant van Doos met een hoofdletter D. Gelukkig hebben de heren wel de meest exotische kapsels wat mij toch wel vertrouwen inboezemt. Ze hebben ieder geval ervaring in het knippen van korte funky kapsels, ook al is dat dan misschien niet gelijk bij dames.

Ik word geknipt door een oudere Aziatische dame. Ik probeer haar uit te leggen dat ik mijn oude kapsel wil. Aangezien ik geen foto's heb gemaakt is dat lastig uit te leggen. Mijn uitleg komt er uiteindelijk op neer dat ze van al mijn haren een centimeter moet afhalen en mijn geschoren haren moet millimeteren op 3 millimeter. (lekker kort ja, hoef ik niet zo snel terug) Mijn oude kapsel had naast mijn geschoren haar en langere haar ook nog een soortement van overgang van geschoren haar naar niet geschoren haar. De mevrouw zegt een paar keer dat er iets is met dat ietwat kortere haar. Het gaat overeind pieken als we het doen zoals ik het wil.

Tenminste ik denk dat ze dat zegt, want tegen deze tijd heb ik geen bril meer op (dan hoor ik sowieso al minder goed, gek genoeg is zicht heel belangrijk om goed te kunnen horen) en zij kan uitsluitend Engels met een Aziatische tongval. Denkend dat die mevrouw verstand van zaken heeft, zeg ik uiteindelijk maar dat zij maar moet doen zoals zij denkt dat goed is. Het resultaat? Ja euhm.

Kale kip

Lekker kort, dat wel.


overview