overview
2015-02-11

Slechtnieuwsgesprek

Gehyped omdat ik dat nieuws ga vertellen heb ik afgelopen nacht natuurlijk slecht geslapen. Voor mezelf geformuleerd in gedachten waarom ik wegga, want ik had nou ook weer niet zoveel zin om keihard te zeggen dat ik geen mogelijkheid zie om met Marissa op een vruchtbare manier samen te werken. Marissa doesn't take critisism well. Ik heb dat een keer eerder mee gemaakt, toen ik een kloteklus (research naar software suites voor verhuur vakantiewoningen) voor haar had gedaan en zij halverwege het einde zei dat ik dat niet hoefde te doen want zij had al besloten om met een specifieke leverancier in zee te gaan. Ik vroeg toen waarom ik dan in godesnaam al die research aan het doen was. Dat werd al heel snel dat ik haar niet had begrepen toen ze mij vertelde dat ze met die specifieke leverancier in zee wilde gaan (for the record, we hadden in dat gesprek juist besloten om nog verder te zoeken want haar keuze was gebaseerd op 1 keer een voorlichting van een kwartier en niet op wat ze nodig gaat hebben). Dus euhm ja, geen zin om op de laatste dag nog ruzie te gaan maken over wie nou wat fout heeft gedaan. Bovendien is Marissa 67 jaar oud en gaat ze echt niet meer veranderen. We praten over het overleven van haar business van nog een twee jaar op z'n meest. Dus.

Kom ik binnen, is Marissa in tranen. Een vriend van haar heeft zelfmoord gepleegd en ze heeft dat nog geen 10 minuten geleden gehoord. Dan ga je je al snel de lowest shit ever voelen, want om daar nog es een keer bovenop te pilen dat ik haar ook laat stikken, is niet een leuke. Niet dat dat te vermijden was. Nadat Marissa zich had vermand (en ons eerst had verteld wat er aan de hand was) wilde ze overgaan op de orde van de dag en mij werk gaan geven. Ik had niet niks kunnen zeggen. Het gesprek dat volgde op mijn mededeling was minder intens dan dat ik van te voren had gedacht. Ben ik wel blij mee, want Marissa is op dit moment behoorlijk kwetsbaar en ik weet niet of ik niet keihard verwijten terug had staan gaan maken als Marissa mij dingen was gaan verwijten.

Maar goed mensen, einde Bay Area Green Tours. Ik help voor de komende twee weken nog mijn opvolger wanneer hij aangeeft dat hij mij nodig heeft. (Ik ga niet meer naar het kantoor toe als dat niet op zijn verzoek is.) En vandaag heb ik nog mijn laatste werkzaamheden afgerond. Ik ben weer op zoek naar (vrijwilligers)werk. Zijn er nog mensen die een beginnende websitebouwer kunnen gebruiken? Ik hou mij van harte aanbevolen.


overview