overview
2013-10-09

Arcade

In het winkelcentrum op Queen Street is een galerij met luxeproducten: de Brisbane Arcade. Hier kun je diamanten, antiek, bruisjurken, horloges etc. kopen. Er is ook een theewinkel. Zoals je ziet met traditioneel houten beschot. De marmeren "buitenvloer" is van de arcade.

De thee zit in grote blikken met dezelfde Chinese opdruk die vroeger ook bij ons thuis de theeblikjes versierde. Allen zijn deze blikken enorm.

mechanaroo

De thee gaat er op gewicht. Hij wordt in handige zakjes verkocht die je kunt sluiten met een omrolmechanisme met een metalen buigstripje. We kochten dit keer Jasmijn en Oolong Ti Kuan Yin.

mechanaroo

In dezelfde arcade is ook een luxe pennenwinkel. Wouter, onze vulpensnob, is door zijn inkt heen en kocht een nieuwe inktpot. Van dat subtiel blauw dat tussen de "normale" kleuren blauw en zwart zit die verkocht worden in vullingen.

mechanaroo

Jeweetwel die gave kleur die je kort krijgt als je tussen een blauwe en een zwarte vulling wisselt. Die onaardse schoonheid, die vleesgeworden perfectie, die suggestie van subliem uitgebalanceerde smaak en savoir-faire. Dat zit dus gewoon in zo'n simpel potje van A$ 9.95.

Gaat wel een paar jaar mee :) Dit is m'n derde sinds december 2006. Uit de vorige pot is een gedeelte weggelekt, want die dopjes sluiten niet goed in onderdruk. Denk vliegtuigruim. Uw aller smurf.


overview