overview
2013-08-16

first impressions

In de eerste week logeren we in Ellie's guesthouse. Ook wel Jetlag Central genoemd. Hier komen alle wereldreizigers bijeen om bij te komen van hun vliegreis. In de gezamenlijke keuken zitten ze elkaar aan te gapen en vooral te zeggen hoe moe ze zijn. Kleine tip voor degenen die geïnteresseerd zijn: alcohol helpt niet bij het wakker blijven. Zelfs niet voor Finnen.

Op de foto zie je Ellie's guesthouse. Wij slapen in de kamer rechtsonder. Ellie's guesthouse heeft een manager, Jackie, die heel tof is. Ze beheert ook een appartement in het centrum dat we eventueel kunnen huren. Nadat we het bezichtigd hebben kiezen we voor iets anders. Toch is ze nog steeds blij en enthousiast voor ons. Die vriendelijkheid is typisch hier in Australië.

Ellie's guesthouse Ellie's guesthouse Ellie's guesthouse

In de eerste week zijn we op zoek naar geschikte woningen. Heel even kwamen we in de verleiding weer gezellig naast de ambulanceuitrit te gaan wonen. Maar de woning was iets te ver weg van het centrum.

Ambulancepost

Het rondtoeren in Brisbane is nog niet zo makkelijk. Je denkt: een rivier dus dat is lekker plat. Maar helaas. Bitse heuvels waar je je innerlijke bitsch op laat botvieren. (Wouter moet niet tijdens het omhoog fietsen proberen aardig tegen me te gaan doen, want dan ga ik het op hem botvieren maar gelukkig weet hij dat en zijn we nog steeds gelukkig getrouwd) Halverwege afstappen is hier de norm (Wouter disagrees maar hij heeft een racefiets). Gelukkig is er overal water.

Heuvel Drinkfontein

overview