overview
2013-11-17

Take a hike

Vandaag gaan we een kijkje nemen in het bos ten noordwesten van Brisbane. We hebben al een keer eerder geprobeerd naar D'aguilar park te fietsen, maar de route bleek veel te heuvelig voor sommige mensen. We kwamen nog niet eens tot de helft, voordat drie bomen in een groepje werden omgedoopt tot park en eindbestemming.

Deze keer namen we de bus. Betalen in de bus in Brisbane gaat met een "go-card". We begonnen de dag dus met het jagen-verzamelen van zo'n ding (want die kun je niet in de bus kopen). Wij zijn nu proud owners van een go-card, en voelen ons een stukje ingeburgerder. 't Ding is trouwens ook geldig op de veerboot.

Wandelduo

De wandeling van vandaag leidt om het Enoggera stuwmeer, wat je hierboven op de achtergrond ziet. Veel eendjes die Jezus proberen te imiteren door over de waterlelies te lopen.

Bij het park headquarters geeft een enthousiaste ranger ons advies over de zware tocht van wel 5 kilometer. Ze heeft een klapper met foto's van de moeilijke punten waar je kunt verdwalen. En ze drukte ons op het hart om ons af te melden bij terugkomst.

Filosofische kinkrabberij
(ecce, ipse veritate pseudophilosophica maximo constipato!)
Varaan

Geen spin gezien. Maar wel een paar leguanen. Dit was de kleinste, van ongeveer anderhalve meter. Hij zat lekker te zonnen in het warme gras. Wat eten die beesten eigenlijk?


overview