overview
2014-10-12

Fietsen rond Berkeley

Ik ben al een tijd van plan om van Berkeley naar Santa Cruz te fietsen. Dat is wel een tour: 150 km, waarvan een gedeelte door de bergen. Om te trainen probeer ik elke zaterdag een stuk te fietsen.

4 oktober

Rondje Wildcat Canyon. Ik fiets direct tegen de bergen omhoog naar Tilden park. Daarachter is het landschap compleet anders. Droog, heet, geel. Het rondje gaat langs een meer. Op de terugweg pak ik nog een gedeelte van de heuvels mee.

vrek vrek vrek vrek

11 oktober

Rondje Berg. Ik fiets bij San Pablo de bergen over. Dat is wel een klim, maar erg mooi. Het zijn net de alpen. Groen en sappig. Daarna kom je in een noord-zuid vallei, waarin je perfect horizontaal naar het zuiden kunt fietsen. Ik fiets door tot aan Dublin. Vandaar moet je weer terug over de heuvelrug, en dan gaat het door de bebouwde kom terug naar Berkeley.

vrek vrek

18 oktober

South Bay. De omgeving van Berkeley heb ik al aardig dichtgefietst, dus vandaag iets nieuws. Ik reis met de BART naar Embarcadero, San Francisco. Daar fiets ik langs de kust naar het westelijkste punt, en vervolgens zuidelijk tot Half Moon Bay. De kust is hier prachtig, variërend van zandstranden tot rotsen. In Half Moon Bay sla ik af, oost over de bergen langs Crystal Lake door naar Silicon Valley. Ik kom langs Google, Stanford, NASA, Intel, ... Ik eindig weer bij de BART in Fremont.

vrek vrek vrek vrek vrek vrek

Niet schrikken van de afstand: de GPS stond aan in de BART. Toch komt dit qua afstand al behoorlijk in de buurt bij Berkeley-Santa Cruz.

25 oktober

Rondje Wildcat Canyon. Vandaag heb ik niet zo veel tijd, dus probeer ik iets anders. Zonder dagrugzak, met alleen wat rozijnen, huissleutels en een pinpas in de steekzakken van mijn fietsshirt. En dan flink hard rond Wildcat Canyon. Het begint direct met een flinke klim van 350 meter. Daarna is het hele parcours verder heuvelaf. Het gaat nog even over de snelweg, ook wel apart. De borden zijn duidelijk:

vrek

Maar dan met 'bicycles' afgeplakt.


overview