overview
2015-06-18

Op de fiets naar Manfred

Vandaag fietst Wouter van Berkeley naar Santa Cruz.

De tocht komt aan het begin door Oakland (dat telt as het verre oosten van Silicon Valley). Hier staat het kantoor van Oracle. Wel bekend als databaseboer en als opkoper van Sun (Java, Sparc).

vrek

Verderop staat er iets in brand. Het is niet goed te zien wat.

vrek

Bij San Jose richting Los Gatos aanhouden. En dan komen ze: de Santa Cruz hills. Die zijn zelfs voor motorvoertuigen pittig.

vrek

De route gaat een klein stukje over Highway 17. En ook al is dat legaal (volgens google maps, mijn gps routeplanner en ook de verbodsborden bij de oprit waar de gebruikelijke fietsen ontbreken), dat maakt het nog niet perse tot een erg goed idee.

vrek

Maar goed, de vluchtstrook ziet er breed uit. En het is maar twee kilometer naar de afslag Summit Road. Dus ik ga.

Een vriendelijke gast plukt me van de weg en brengt me in zijn auto naar de afslag. Groot gelijk. Van de vluchtstook is weinig over en het is avondspits.

Van daar gaat de tocht weer verder naar Scotts Valley en dan Santa Cruz.

Dit keer niet ziek geworden. Mijn vorige poging om naar Manfred te fietsen ging niet zo gesmeerd. Naar aanleiding daarvan wat rondgevraagd, en iedereen noemt als eerste mogelijk gebrek aan elektrolyten met als oplossing sportdrank. Dat wilde ik wel eens zien. Dus vanochtend twee flessen in suikerwater opgeloste merkas aangeschaft. Wat een wonderspul. Het fietsen gaat meteen merkbaar harder, en het gaat maar door...

vrek

Direct na aankomst zet Manfred me in zijn hot tub in de tuin. "Goed voor de spieren, heb je morgen nergens last van. Vanavond nog een keer."

Sirée was er al, die is vanochtend met de bus gekomen. We hebben de Durian meegenomen als geschenk voor Leander. Die viert zaterdag zijn eerste verjaardag. Hij is er duidelijk zeer content mee. Z'n ouders vinden het ook een leuk idee. Manfred zegt "King of the fruit". Ook al begint hij behoorlijk rijp te ruiken.

vrek

overview