overview
2014-07-26

Fraser Great Walk II

We staan 's ochtends op bij het eerste licht. Niet omdat we graag vroeg op willen staan, maar meer omdat die vogels daar zonodig zo'n hels kabaal moesten maken. Yevgeny en Olga geloven in puur eten, dus (oh horror) we eten havermout als ontbijt. Gelukkig (alhoewel ik het wel heb moeten tillen) had Wouter een kilo suiker ingepakt en kunnen we het daarmee nog enigzins eetbaar proberen te krijgen. Het is niet echt gelukt. Achteraf hebben we zwarte thee. Kramperen met Olga en Yevgeny is behoorlijk luxe, zij nemen dingen, zoals thee, mee.

ochtendgloren

De hike gaat langs het meer Bumanji. De omgeving hier is net een andere planeet.

Bumanji Bumanji Bumanji Bumanji Bumanji Bumanji

Voor lunch eten we noten met gedroogde vruchten en crackers met kaas. Olga, die studeert voor fitnessinstructeur, heeft het dieet vastgesteld. Sirée bedenkt dat voor een volgende keer ze toch echt meer involved moet worden en niet ja en amen moet knikken als haar gevraagd wordt of ze het goed vindt. Wouter is superblij met Olga.

lunch

Daarna gaat het langs een tweede meer, Benaroon. Minder indrukwekkend als het eerdere meer. Daar liepen we over stukken drooggevallen meer met een continue schitterend uitzicht op het meer als ook op het bos. Het pad hier gaat meer om Benaroon heen in plaats van er over heen en word je meer close en personal met alle bomen, struiken en takken op je pad en heb je af en toe een schitterend uitzicht over het meer.

Benaroon

En het regenwoud in. Met palmen, vijgen and satinays. Het meest indrukwekkende dier wat we deze dag hebben gezien is een mier van een centimeter groot. Ongeveer twee keer zo groot als ze in Europa zijn. En Sirée en Wouter vinden de aantallen muggen die op je neerdalen zodra je langer dan 30 seconden stil staat ook indrukwekkend. Olga snapt niet waar ze het over hebben, want in Siberie zie je blijkbaar op een gegeven moment je been niet meer vanwege alle muggen die erop zitten. Sirée besluit prompt om nooit en dan ook nooit te gaan kramperen in Siberie.

rainforest rainforest rainforest

We kamperen die avond op Central Station, een voormalig houtkapcentrum. De camping is volledig omheind, zodat er geen gevaar van dingo's is. Onze tenten staan midden tussen de enorme bomen. Het is er koud en vochtig. Deze camping is per 4WD bereikbaar. Er zijn douches, en daar maken Yevgeny en Olga gretig gebruik van. Ook proberen ze hun handdoeken naderhand te drogen door ze aan een gespannen lijntje te hangen. Sirée en Wouter snappen hier niks van. Het is hier niks voor niks regenwoud (!) maar dat lijntje met te drogen was gaat een terugkeren thema worden.

koken

overview