overview
2014-07-27

Fraser Great Walk III

Yevgeny pakt 's ochtends de rugzakken in voor hem en Olga, terwijl wij het ontbijt roeren. We hadden duidelijk dat wat meer moeten oefenen van te voren, want we eten lichtelijk aangebrande zemelen. Opnieuw is Sirée toch wel blij dat ze een kilo aan suiker aan het meezeulen is. Het water uit de tap is trouwens op deze camping gelijk drinkbaar, dus daar maakt iedereen dankbaar gebruik van.

ochtendgloren ochtendgloren

Wouter beklimt een boomstomp. Hij werd er niet echt schoner op.

ochtendgloren

En dan is het eten klaar.

ochtendgloren

We worden gadegeslagen door een Kookaburra.

kookaburra kookaburra

Het pad begint langs een beekje door het regenwoud.

groupie groupie

En gaat vervolgens langs Basin Lake. Olga gaat hier zwemmen. Vanaf nu probeert ze niet alleen handdoeken te drogen maar ook haar bikini.

Basin Lake Bos

Er zitten hier allerlei dieren

Kakkerlak Guana

We komen bij Lake McKenzie, waar Wouter, Yevgeny en Olga zwemmen. Sirée denkt aan de overige 16 (!!!) kilometer die nog gelopen moet worden, het liefst voordat het donker is geworden. Het wordt hier donker om ongeveer half zes, wat redelijk vroeg is.

Plons Plons McKenzien

Lake McKenzie is trouwens ook bereikbaar met een aangepaste tourbus en ziet eruit als een soort bounty eiland. Mochten mensen erover denken om dit meer te willen bezoeken, maar een beetje opzien tegen de kilometers en kilometers ploegen, oh pardon, hiken, er zijn dus andere manieren om er te komen. Sirée vond het na 3 minuten een saai meer, maar dat kwam waarschijnlijk weer omdat ze alleen maar aan de kant zat te pruilen en niet fijn aan het mee zwemmen was.

Een paar kilometer later zitten we weer lekker chillen met onze billen in het zand.

Pauze

Deze grasplanten stonden in dit landschap. Ze heten Fox Tail en zijn da bomb. Sirée zou ze zo meenemen, behalve dan dat ze een hekel heeft aan tuinieren en alles groen aan haar zorg toevertrouwd uiteindelijk sterft, waarschijnlijk in gruwelijke agony ook nog.

Grasboom

We kamperen die avond bij Wabby Lake. We zien het meer nog niet, dat staat voor morgen op het programma. Op de camping zijn ook Ben en Jenny, een stel wandelaars dat ook de Fraser Island Great Walk loopt. Zij wisten ons te vermelden dat zij eventjes de eerste twee dagen in 1 dagen hadden gepropt omdat er iets mis was gegaan waardoor ze een dag gemist hadden. Wij zijn suitably impressed.

Sirée had haar twee blokjes chocolade van gisteravond opgespaard. Dus zij had vandaag een dubbele portie. Kreeg ze ook nog eens de porties van Olga en Yevgeny erbij. Mazzelkont.

Choc

overview