overview
2014-06-28

Even snelheid maken

Vandaag is een prachtige dag om naar de Gold Coast te fietsen. 120 kilometer heen, en dan met de trein terug. Ik vertrek 's ochtends over de Story Bridge. Die verbindt de noordoever (waar wij wonen en waar de universiteit is) met Kangaroo Point. In de rivier beneden wordt de nieuwe riverwalk gebouwd, nadat de vorige in 2011 is weggevaagd door een overstroming.

karre karre

Niet veel later stuurt de routeplanner me de snelwegoprit naar de M3 op. "Herberekenen" :) Nadat ik snelwegen verbied geeft de routeplanner ineens nog 150 km naar de bestemming.

karre

80 is prachtig. Helaas ga ik deze tocht niet harder dan 59km/u. De route volgt de snelweg en is dus eigenlijk relatief saai. Tijd voor een selfie.

karre karre

De Gold Coast staat vol met attractieparken. Warners Brothers Movie World. Dream World. Wet'n'Wild. Australian Outback Spectacular. Walibi Flevo.

karre

De Gold Coast is een rijtje steden langs de kust. Ik kom door Southport en Surfer's Paradise. Mijn eindpunt is Varsity Lakes. Een kunstmatig setje meren rondom Bond University.

karre karre

Volgende keer naar de andere Coast, de Sunshine Coast.


overview