overview
2014-11-13

Guanajuato, Mexico

Ik ben vijf dagen in Mexico voor een workshop over game-theoretic probability. Georganiseerd door Voldoya Vovk en Glenn Shafer. Ze hebben me uitgenodigd om te komen praten over mijn risicovrije strategieën voor investeren. De workshop wordt gehouden op CIMAT, een wiskundeinstituut in Guanajuato. CIMAT regelt dat we worden opgehaald van het vliegveld.

Het verblijf is in een hotel, genaamd CIMATEL, dat eigendom is van CIMAT. Het ligt op loopafstand van elkaar. Beide liggen in de heuvels rondom Guanajuato, in het plaatsje Valenciana. Ik deel mijn kamer met Mitya Adamskiy, mijn collega uit Royal Holloway.

vrek vrek

We komen langs de kerk van Valenciana, en langs de cactussen onderweg naar CIMAT.

vrek vrek

Er zijn allerlei praatjes. Sommige gaan over game-theoretic probability proper, sommige over online learning en er is zelfs een over politieke filosofie, beschouwd door de bril van het waarderen van opties. Mijn praatje is op zaterdagochtend. Ik krijg direct twee verzoeken van geïnteresseerde onderzoekers die het paper willen lezen. Nice.

Op donderdagavond gaan we kijken bij een zilvermijn. Guanajuato is beroemd om zijn zilverproductie, hier werd in de hoogtijdagen een derde van de wereldproductie gedolven. Helaas is de mijn gesloten en kunnen we er niet in. Om dat zeker te weten maken we een wandeling om het enorme complex heen, dat omringd wordt door een hoge muur. Tegen de zilverdieven waarschijnlijk. Komt er ineens een pickup truck langs gereden met achterin staand een militair in ninjaoutfit met een enorm geweer en een helm met gezichtsmasker. We wisten niet wat we zagen. Er gebeurde verder niets, de auto reed ons voorbij. Maar het was toch even eng.

Op vrijdagagavond lopen we naar Guanajuato over steile ezelpaadjes (of is het een waterafvoer?). In de stad is het flink druk. Er zijn overal muzikanten met pofkleding te zien die de sfeer er goed in hebben.

vrek vrek vrek

We komen uiteindelijk terecht bij restaurant Casa Ophelia. De aankleding is superkleurrijk, typisch Mexicaans.

vrek vrek vrek vrek vrek

Hmm, guacamole.


overview