overview
2013-08-23

21 Mary Street

Vandaag verhuizen we van Ellie's guesthouse naar het appartement waar we de komende 5 maanden gaan wonen. Dat verhuizen gaat, bij wijze van bakfiets, met de rugzak op de stadsfiets. Kilootje of 22 elk. We fietsen naar de de rode veerboot, de River Ferry. Die brengt ons met fietsen en al gratis een heel stuk stroomopwaarts langs de rivier. We genieten van het uitzicht. Daarna is het nog een klein stukkie.

Fietsen naar de pont

Dit is hoe het eruit ziet van voren. De ingang is tussen de blauwe zuilen.

Metro 21 ingang

Dit is hoe het eruit ziet voor kikkers. Wij zitten op de 25e verdieping.

Metro 21 ingang

Verder zijn er op verdieping 5 een zwembad met bubbelbad, een goed met martelwerktuigen toegeruste fitnessruimte en een sauna. Op verdieping 26 is een daktuin met barbecue.

Dit is onze keuken.

Ons huis Ons huis

De meeste meubels zien er hip uit. Helaas blijkt al snel dat ze bij de eerste aanraking in elkaar dreigen te vallen. Gelukkig vindt Wouter vrij snel, in een van de keukenlaatjes, een Ikea inbussleutel. Lang leve Ikea. De stoelen, eettafel en salontafels worden even flink strak aangezet. De vorige bewoner heeft duidelijk drie linkerhanden. Behalve dan bij de eettafel. Die blijft gammel hoe strak je de boel ook aandraait. Rustig aan tafel gaan zitten is het advies.

Aandraaien

Wouter voelt zijn accountantroots, dus de inventarislijst wordt grondig nagelopen. Wat maar goed is ook, want her en der missen er wel een paar dingen. Voornamelijk peertjes in lampen. En kleerhangers en een wasdroogrek. Vooral dat van de kleerhangers is irritant, want we hadden uit voorzorg onze winterjassen meegenomen en die moeten we de komende 3 jaar toch ergens kunnen ophangen. (Want gebruiken gaan we ze niet, behalve dan wanneer we van een helling afsjezen bij het snowboarden (op NIPS bijvoorbeeld)). De receptie heeft trouwens alle ontbrekende dingen netjes aangevuld.


overview