overview
2015-02-21

Monterey

Deze week (om uit te deuken van de COLT deadline) zijn we op vakantie. Het doel is onder andere om wat meer te zien van de omgeving. We hebben daarom een campervan gehuurd en reizen langs de kust van San Francisco naar Los Angeles over highway 1.

De campervan is een omgebouwd Ford personenbusje. Op de plaats van de 3 achterbanken zitten nu een slaapbank middenin en een keuken achterin. De bus zelf is best wel breed. Zo zit er meer dan 1 meter tussen de twee voorstoelen. Verder rijdt hij 17 MPG, dat is 13.8 liter per 100km, en zit er cruise control op. Het verhuurbedrijf Escape Campervans zit in San Francisco. Ze hebben hun campervans door artiesten laten beschilderen. Elke is anders. Onze heet "Taxi". Sirée had van Escape gehoord via haar collega bij BAGT.

vrek

Op de eerste dag halen we de bus op en rijden naar Monterey. Daar is een beroemd aquarium. Het is inderdaad fantastisch.

vrek vrek

En die kwallen.

vrek vrek vrek

's Avonds eten we in Monterey bij Bubba Gump, een keten die is opgericht na het succes van de film Forrest Gump. Ze serveren garnalen op alle manieren.

Daarna rijden we door naar Big Sur. We willen kamperen in Pfeiffer Big Sur state park. We komen na zonsondergang aan, en de de ranger is al weg. Er hangt een briefje dat ons gebiedt self registration en check-in te doen. We schrijven ons kenteken en gekozen kampeerpleknummer op een van de geleverde gele envelopjes, en stoppen er ons laatste kleingeld in. Met de belofte erbij geschreven dat we morgen de rest komen betalen met pinpas.


overview