overview
2014-11-17

Lorentz workshop

Na Mexico reis ik door naar Nederland, waar in het Lorenz centrum in Leiden een workshop wordt georganiseerd over online learning en online algorithms. Ook al klinkt dat schier identiek, het zijn twee compleet gescheiden communities. De workshop brengt ze bijelkaar. Klinkt goed.

Ik vlieg op zondagmiddag om 12:05 uit Mexico weg, en kom een dag later op maandagochtend om 8:00 op Schiphol aan. Gelukkig kon ik slapen in het vliegtuig, want ik had drie stoelen voor mezelf. Armleuningen omhoog, en tsjakka. Na aankomst 's ochtens douchen, scheren en omkleden bij het Sheraton op Schiphol en dan direct door naar Leiden.

vrek

Door treinuitval haal ik 10:30 nét niet. Maar goed, ik blijk alleen de uitleg te missen over hoe je zelf een workshop kunt indienen bij het Lorentz centrum, en hoe dat dan precies gaat met de voorbereiding enzo. Ik heb niet het idee dat de overigen zeer sterke internationale bezetting hier eigenlijk zo diep in geïnteresseerd is.

De avond voor vertrek heeft Alan mijn camera kapot laten vallen, dus ik heb nu de voormalige telefoon van Ties in gebruik als camera. Werkt eigenlijk best prima.

Ik logeer bij Tim en Klara. Dat is supergezellig. Tim weet dat ik nog steeds betreur dat mijn vampierkleurige NIPS 2012 mok in London oneigenlijk verdwenen is. Dus mag ik deze week de zijne gebruiken (net als bij Alan trouwens).

vrek

De workshop is machtig interessant. Er zijn tutorials zodat de online learning crowd over online algorithms kan leren en andersom. En er zijn technische voordrachten over wat er in die gebieden gebeurt. Op woensdag geeft Tim een praatje, en ik op donderdag.

Op vrijdagmiddag is de workshop na de lunch al afgelopen. Tim heeft wat mensen van de workshop gemaild om te vragen of ze een rondleiding door Amsterdam willen. We maken met Shai Shalev-Schwartz, Nicolò Cesa-Bianchi, Yevgeny Seldin en Olga Rogova en Jake Abernethy een rondwandeling. We klimmen onder andere naar de bovenste verdieping van de centrale bibliotheek voor het uitzicht. En we vinden haring voor Nicolò in de Haarlemmerstraat. We drinken ook nog een kopje thee bij Tim thuis.

vrek

Op vrijdagavond komt Steven bij Tim en Klara eten. Dat is ontzettend leuk. Ik had Steven al sinds september niet gezien.


overview