overview
2015-04-27

Kaibab trail

Ons doel is om naar de bodem van de Grand Canyon te hiken en weer terug omhoog. Om beneden te mogen overnachten op de camping daar heb je een permit nodig. Die kun je vier maanden vantevoren online reserveren. Zo lang vantevoren hadden we niet gepland, en die zijn dus op. Maar er worden ook op de dag zelf permits uitgegeven bij de Backcountry Office. Daar dus zo vroeg mogelijk heen.

De inloopbalie moet ons helaas teleurstellen. De permits zijn op voor vandaag. Gelukkig is er wel een permit voor morgennacht. Doen? Even overleg. De vakantieplanning was nog flexibel, dus we gooien het een beetje om. Morgen naar de bodem.

vrek

Vandaag doen we een daghike. Omdat we morgen over de Bright Angel Trail naar beneden willen hiken besluiten we om vandaag over de steilere Kaibab trail naar een punt halverwege te hiken en weer terug omhoog. Ter verkenning. Maar eerst terug naar de camping om de tent weer terug op te zetten voor vannacht. En om te betalen voor gisteren, want dat kon pas vanaf 09:00. Daarna gaan we met de shuttlebus van het visitor center naar het startpunt.

vrek

Bij het trailhead staan waarschuwingsborden dat je genoeg water mee moet nemen, dus we vertrekken met 4 liter water per persoon. Er is op de Kaibab trail geen water. Het wordt ook aangeraden continu zoute snacks te eten, in de schaduw te pauzeren en zo nodig nat of 's nachts te hiken. En het wordt ons ingepeperd dat het geen goed idee is om op dezelfde dag neer en op te hiken. Blijkbaar kan het dus wel. Ik herinner me trouwens een verhaal van Claas Willem....

Er worden muilezels gebruikt in de Grand Canyon. Je kunt je opgeven (ook weer 4 maanden vooruit reserveren) voor een tweedaagse ezeltocht naar de bodem en terug, of een dagtocht naar halverwege. En de ezels doen ook de bevoorrading van de cabins bij de camping beneden.

vrek vrek

De canyon is prachtig in het zonlicht. Er zijn duidelijk verschillende lagen te zien. Bovenaan geel. Daaronder rood. Dan grijs glooiend met groene struiken. En dan de binnenste canyon bij de rivier met steile bruine rotsen met brokstukken.

vrek

We eten onze lunch op bij Skeleton Point halverwege en hiken terug omhoog.

Terug bij het visitor center zien we de weersvoorspelling voor morgen: op South Rim, 2100 m, 16° overdag, 2° 's nachts. Op Phantom Ranch, 730 m, 34° overdag, 16° 's nachts.

We hoeven morgen maar één dekbed mee.


overview