overview
2014-06-06

Voor NIPS gaat de zon op

Vandaag was een goede dag om te oogsten.

Vanuit Berkeley en later in Nederland (voor/tijdens/na mijn Veni interview) heb ik gewerkt met Tim van Erven en Peter Grünwald (Leiden en CWI) aan ons project Learning the Learning Rate for Prediction with Expert Advice. Het werk is vandaag afgerond en in artikelvorm naar NIPS gestuurd.

Weetjes over dit paper

submissie
NIPS 2014 (a)

Voor ik naar Nederland kwam heb ik in Berkeley met mijn collega's Alan Malek en Peter Bartlett (Berkeley en QUT) ook al een paper geschreven. Dit werk heet Efficient Minimax Strategies for Square Loss Games. Er moesten nog een laatste pass gedaan worden, en daarna stuurden we dit ook naar NIPS. Ook deze keer heb ik de deadline om 1 uur 's nachts van dichtbij meegemaakt.

submissie
NIPS 2014 (b)

Interessant is dat deze twee papers een totaal verschillende filosofie uitdragen. In het eerste paper onderzoeken we leertaken waarvoor je sneller kunt leren dan de veilige robuuste worst-case algoritmen doen. In het tweede paper nemen we de speltheoretische worst-case aanpak juist als doel en lukt het om de minimax strategie expliciet en efficiënt te volgen.

Eerdere plaatjes in ditzelfde genre:

NIPS2013
NIPS 2013
NIPS2012
NIPS 2012
NIPS2011
NIPS 2011

overview