overview
2013-10-27

Noosa

Vandaag reizen we naar Noosa. Dit woeste plan is gesmeed door Tan en Yevgeny. Tan heeft een auto, en Yevgeny heeft er een gehuurd. Tan's vrouw Tran, Yasin en Yevgeny's vrouw Olga gaan ook mee.

gps

De telefoon van Olga fungeert als routeplanner. Hij wil alleen niet blijven staan...

Noosa trail

Bij Noosa parkeren we de autos langs de kust, en gaan op pad. Het pad is vreselijk begaanbaar. Volgens de routekaart valt dit pad in de pittigste categorie 4. Het is een 6 kilometer rondje. Heen langs de kust, terug door het bos.

Hells Gate

Bij Hell's Gate klotst het water in een trog. In de diepte zien we een aantal schilpadden zwemmen. Een vent ziet enthousiast in de verte een walvis. Maar het lukt ons niet die ook te zien.

Hells Gates trough

Het is echt een flinke trog die recht op een rotswand uitkomt. Vol schuim en bellen.

Op de terugweg lopen we door het regenwoud. Het verschil met normaal woud is subtiel, en we weten het dan ook niet zeker. Er is meer hout en er zijn varens en lianen.

De rest van de middag klotsen we in de golven. Wouter had zijn duikbril en flippers mee, en was reuze blij dat die nu niet sinds 2004 nutteloos in de kast hebben gelegen.

's Avonds eten we in het restaurant van de Noosa surfclub. Om daar in te mogen moet je eerst lid worden van de club. Dit doen alle gasten dan ook braaf. We vermoeden dat het gaat om een belanstingondtuikingstruc. Het eten was lekker. En we mogen van de serveerster ons meegebrachte appelsap opdrinken.


overview