overview
2013-11-10

The Good Food and Wine Convention

Vandaag sta ik te vrijwilligen voor Oxfam. Er was mij beloofd dat ik chocola mocht gaan uitdelen, dus ik had mij gelijk aangemeld voor alle dagen (de conventie duurde 3 dagen). De hele wereld deelt alleen graag chocola uit, dus helaas mocht ik alleen de zondag meedoen. Maar met mijn nieuwe schoenen speciaal gekocht om lang te kunnen staan was ik er klaar voor om te genieten van hun chocola. Jammer genoeg had ik die schoenen nog niet eerder aangehad en in mijn haast even vergeten (het was ‘s ochtends vroeg dat ik er moest zijn, dus het was even stressen om op tijd te komen) om sokken aan te trekken, dus voordat ik er zelfs maar was had ik al blaren. Een goede les voor de volgende keer. Kom dan maar te laat, maar trek die sokken aan!

De Good Food and Wine Convention was precies dat. Een soort jaarbeursgebeuren waarvoor mensen een kaartje konden kopen. Binnen in de hal werden dan door de bedrijven hapjes geserveerd en drank en meer van dat soort dingen. Het was dan de bedoeling dat, nadat mensen de waren hadden geproefd, ze die ook gingen kopen. Over het algemeen waren de hapjes organisch dynamisch verantwoord en zo ook natuurlijk die van Oxfam. Fair Trade en Organic, so not only does it taste great, you can feel great buying it! En dat heb ik ongeveer tegen iedere bezoeker gezegd die langsstruinde. Gelukkig smaakte het inderdaad ook geweldig, dus kon ik dat vol overtuiging zeggen.

Sirée met groene oxfam pet
(Zo zag ik eruit.)

Het hele gebeuren was erg leuk en erg druk. Van de hele conventie heb ik zeer weinig meegekregen, tijdens mijn lunchpauze wilde ik alleen maar ergens zitten en stilte horen. De terugtocht naar huis deed ik strompelend.


overview