overview
2015-01-24

Pittsburgh

Vandaag besluit ik naar Pittsburgh/Bay Point te fietsen. Dat is het einde van de gele BART lijn, een stuk ten noordoosten van ons. De route gaat over de heuvels achter Berkeley, en dan langs Walnut Creek.

Het begint met 's ochtends goed de banden oppompen. Ik had al een tijdje niet gefietst (door de kerstvakantie) en die banden lopen toch wel leeg.

Onderweg omhoog langs Claremont avenue zie ik allemaal lieveheersbeestjes op de vangrail. Duizenden.

vrek

Lunch op een omgevallen Redwood met uitzicht op San Francisco. Wel veel mist vandaag. Tijdens het opeten van mijn boterhammen komt er een bestelbus langs met de passagiersdeur open. Een vrouw roept: "let me out!". Ik denk meteen aan een ontvoering ofzo. Maar de bus stop en ze wordt er inderdaad uitgelaten. Ze strijkt boos haar kleren glad en begint te lopen. De bus is ondertussen al achter de volgende heuvel verdwenen. Het is nog anderhalf uur lopen terug naar Berkeley. Aparte gewoonte.

vrek

Dan door het achterland naar het noordoosten. Ik probeerde een nieuwe route van de heuvels af, maar dat was geen succes. Alleen maar remmen in allerlei bochten naar beneden.

vrek

Uiteindelijk kom ik bij Bay Point. Dat ligt aan een uitloper van de Bay.

vrek

Vanaf Bay Point gaat de metro bijna rechtstreeks terug naar huis. Nog een keer overstappen in Oakland.


overview