overview
2014-07-30

Whale watching

Vandaag gaan we walvissen kijken in Hervey Bay, de Whale Watching Capital of the World. We hebben daarvoor de Quick Cat II gecharterd. Dat is een luxe schip dat de tocht meteen begint met een stevig ontbijt.

ochtendgloren

We varen ongeveer een half uur de oceaan op (tussen het vasteland van Australië en Fraser Island). Het is een schitterend mooie dag, maar door het varen staat er een stevige wind.

Quick Cat II

De schipper ziet vrij snel een walvis en gaat er naar toe. De walvis is een nieuwsgierige teenager. Hij zwemt rondom de boot, er onderdoor en doet allerlei kunstjes. Het is ongelooflijk cool. Als Sirée's arm nog een halve meter langer was, dan had ze hem kunnen aanraken.

Whale Whale Whale Whale

Bij terugkomst hebben we de limousineservice geboekt ons naar het Greyhound busstation terug te brengen. Gisteren kwam de chauffeur met een grote Mercedes. Ditmaal rijdt hij in een stretch limo!

Limo Limo

In grand style nemen wij deze limousine om bij de bus te komen. Wij komen ongeschoren in onze hike kloffie aan op het goedkope-lange-reizen busstation. Mensen zijn suitably impressed. Dan is het nog 5 uur terug naar Brisbane. Een heel vette vakantie.


overview